به گزارش ارومیانوین، چندی پیش خبری مبنی بر اینکه استان آذربایجانغربی یکی از فلاکتبارترین استانهای کشور در بخش آموزش، کشاورزی به خصوص بیکاری و تورم است در خروجی رسانهها قرار گرفت که بیشتر مسئولان این خبر را رد و یا تکذیب کردند.
اما براساس آمارهای دریافتی و اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران؛ بالاترین نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۰ مربوط به استان آذربایجانغربی به میزان ١٨.٣درصد بود که این استان از این لحاظ شاخص در رتبه اول کشوری قرار داد و نگرانی هموطنان به ویژه جوانان را در این زمینه افزایش داد.
با افزایش نرخ بیکاری در استان میل جوانان نیز به موضوع ازدواج به دلیل نبود شغل پایدار و درآمد مکفی کاهش یافت چرا که این جوانان نگران معیشت و تهیه مایحتاج اولیه زندگی بوده و هستند از این رو موضوع اشتغال باید بیش از پیش مورد توجه مسئولان امر قرار بگیرد.
همچنین بارها عنوان شده است که هرگاه در جامعهای با معضل خانمانسوز اعتیاد، از هم پاشیدگی یک زندگی و بسیاری از معضلات و ناهنجاریهای اجتماعی، فرهنگی و روانی برخورد میکنیم، در نهایت به ردپای پررنگ نرخ بیکاری میرسیم بنابراین مسئولان باید همتی جهادی برای حل مشکل بیکاری داشته باشند.
خوشبختانه طی چند ماه اخیر با تلاش و همت مسئولان استانی و با راهاندازی واحدهای صنعتی و تولیدی راکد و برداشتن رفع موانع پیش روی تولیدکنندگان خیز بسیار موثری در تحقق جهش تولید، رونق صادرات و افزایش اشتغال پایدار شده است.
آذربایجانغربی در رتبه ۶ کشوری در نرخ بیکاری قرار دارد
در این راستا، جواد کرمی با بیان اینکه وضعیت اشتغالزایی در استان روز به روز بهبود مییابد، اظهار کرد: امروز آذربایجانغربی در رتبه ۶ کشوری در نرخ بیکاری قرار دارد که امیدواریم با تلاشهای انجام شده روند اشتغال زایی ارتقا یابد.
وی در رابطه با انتشار آماری تحت عنوان شاخص فلاکت در فضای مجازی، عنوان کرد: این آمار به هیچ وجه رسمی نیست و مورد قبول نمیباشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجانغربی تولید کنندگان را سربازان اقتصادی کشور عنوان کرد و افزود: وظیفه دولت جذب سرمایهگذار و حمایت از تولید است اما باید توجه کرد که برای حفظ این سرمایهها نیازمند یک عزم ملی و همگانی هستیم.
وی با اشاره به بازدید میدانی استاندار آذربایجانغربی از واحدهای تولیدی، بیان کرد: متاسفانه در گذشته از ظرفیت کارگروه رفع موانع تولید برای توسعه اقتصادی منطقه، استفاده شایستهای نشده بود که با بازدیدهای میدانی استاندار آذربایجانغربی و آشنایی با مشکلات موجود، این کارگروه نقش سازندگی خود را نمایان کرده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجانغربی در رابطه با ظرفیت مرزی استان نیز بیان کرد: ظرفیت مرزی یک پتانسیل منحصر به فردی است که میتواند دروازهای صادرات و واردات آسیا به اروپا باشد.
روند کاهشی نرخ بیکاری در استان در بهار امسال
در این زمینه، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجانغربی نیز با اشاره به اینکه، نرخ بیکاری در استان در بهار سال جاری روند کاهشی داشته و به ۷.۴ درصد رسیده است.
وی با اشاره به اینکه جمعیت شاغل استان ۹۴۵هزار نفر و جمعیت بیکار ۱۴۴هزار نفر اعلام شده، تصریح کرد: جمعیت شاغلین استان در بخش صنعت در سال گذشته ۲۵.۲ درصد در بهار سال جاری ۲۴.۵ درصد، در بخش خدمات در سال گذشته ۴۲.۹ درصد و در بهار سال جاری ۴۴.۸ درصد و شاغلین بخش کشاورزی در سال گذشته ۳۱.۹ و در بهار سال جاری ۳۰.۷ درصد اعلام شد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجانغربی با اشاره به افزایش اعتبارات بخش مشاغل خانگی استان خاطر نشان کرد: تاکنون برای مشاغل خانگی استان ۵۱ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته و امسال برای این بخش ۸۸میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافت که رشد ۷۴درصدی دارد.
وی با اشاره به تشکیل تعاون تامین نیاز مشاغل خانگی برای اولین بار در کشور، اظهار کرد: از شهریور سال گذشته تا کنون ۸۴۶ نفر بالغ بر ۴۱ میلیارد تومان با اشتغالزایی ۲۲۴۱ نفر به بانک ها معرفی شدند.
دهقان یادآور شد: تعهد اشتغال برای سال گذشته بیش از ۲۳هزار تعهد شغلی بود که ۱۹هزار و ۴۶۱ مورد نزدیک ۸۴درصد محقق شد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه تعاون ۹۶۲مورد فرصت شغلی ایجاد شد، خاطر نشان کرد : از ۵۴ میلیون دلار صادرات تعاونیهای کشور بیش از ۱۰ میلیون دلار محصولات تولیدی خود شرکتهای تعاونی استان بوده است.
با توجه به وضعیت مطلوب اشتغال در استان و ظرفیت های صنعتی، گردشگری و کشاورزی آذربایجانغربی امیدواریم با همکاری مسئولان، کارفرمایان و صاحبان صنایع شاهد شکوفایی اقتصادی در استان و کاهش بیشتر نرخ بیکاری در استان باشیم.