• امروز : شنبه, ۲۲ دی , ۱۴۰۳
یادداشت:

بازگشت باشکوه پرستوها

  • کد خبر : 541
  • ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۸
بازگشت باشکوه پرستوها

جنگ به پایان رسیده بود اما چشم خانواده‌های بسیاره به دیده عزیزان خود روشن نشده بود و این بهانه‌ای بود تا چشم‌های خود را به در بدوزند تا شاید روزی این حسرت که برایشان چندین سال گذشته بود به پایان برسد.

سرویس فرهنگی ارومیا نوین،۲۶ مرداد سال ۱۳۶۹، بود که نخستین گروه آزادگان پس از سال‌ها اسارت در زندان‌ها و اسارتگاه‌های مخوف رژیم بعث عراق، قدم به خاک پاک میهن اسلامی خود گذاشتند و ایران را از عطر حضور خود آکنده کردند. روزی مبارک که در آن، صابران راست قامت جمهوری اسلامی ایران، پس از سال ها دوری از وطن به خاک میهن پای گذاشتند و به آغوش خانواده و ملت بازگشتند.

آن روز، روز شیرینی برای دیدار دوباره عزیزان بازگشته به میهن اسلامی و روز تلخی برای کسانی بود که در آن بهبه و شلوغی عزیزان خود را نیافته بودند.

در این میان ستاد رسیدگی به امور آزادگان که در ۲۲ مرداد ۶۹ تشکیل شده بود و به تبادل انبوه اسرا پرداخت. این ستاد با مساعدت و همراهی دیگر دستگاه ها، تبادل حدود چهل هزار آزاده را با همین تعداد اسیر عراقی انجام داد.


بازگشت آزادگان به ایران اسلامی همچنین از دستاورد‌های ایستادگی بر اصول، آرمان‌ها و پایداری در برابر زیاده خواهی‌های دشمنان قسم خورده ایران در ۸ سال جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق ضد ایران است.

بازگشت آزادگان به میهن، دو هفته پس از اشغال نظامی کویت توسط ارتش صدام و دو روز پس از آن صورت گرفت که صدام در نامه‌ای به آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی،رئیس‌جمهور وقت ایران، بار دیگر عهدنامه ۱۹۷۵ الجزیره را پذیرفت و به شرایط ایران برای پایان جنگ تسلیم شد و از جمله قول عقب‌نشینی از مرزهای ایران و آزادسازی اسیران ایرانی را داد.

به دنبال تبادل این نامه و پاسخ آن بود که توافق نهایی برای پذیرش آتش‌بس در سرتاسر مرزهای مشترک دو کشور ایران و عراق صورت عملی به خود گرفت. البته ناگفته نماند که اتخاذ چنین رویکردی مخصوصا از سوی رژیم بعث عراق ناشی از الزامات ضروری و ذاتی گشایش و شروع جنگ در جبهه کویت بود.

دیوانه بغداد که از حمله به خاک پاک ایران طرفی بر نبسته بود، جهت برآوردن امیال جاه‌طلبانه خود و نیز جهت غلبه بر ناکامی‌های خود در جنگ با ایران اسلامی، خاک کشور کوچک همسایه‌اش، کویت را به توبره کشید.

این واقعه ضرورتی انکارناپذیر در توافق نهایی عملیاتی کردن آتش‌بس بین عراق و ایران اسلامی بود. 

اسرای سرافراز ایرانی از چند نقطه مرزی با تشریفات وارد کشور شدند و نخستین واکنش آنان بوسه بر خاک ایران و ریختن اشک شوق بود.

لینک کوتاه : https://urmianovin.ir/?p=541
  • نویسنده : نعیمه فطانتا - سردبیر

برچسب ها