• امروز : شنبه, ۲۲ دی , ۱۴۰۳

تولید انگور در میاندوآب ۶۰ درصد افزایش یافت

  • کد خبر : 21491
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۳
تولید انگور در میاندوآب ۶۰ درصد افزایش یافت
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: تولید انگور در تاکستان‌های این شهرستان در سال زراعی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ به ۱۶ هزار تُن رسید که در مقایسه با سال قبل از آن ۶۰ درصد بیشتر است.

به گزارش ارومیانوین، علی دیانتی با مطلوب ارزیابی کردن عملکرد و کیفیت محصول تولیدی در سال زراعی گذشته از تاکستان‌های میاندوآب اظهار کرد: با وجود خسارت سرمای دیررس بهار به باغات انگور، با ۶۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته، ۱۶ هزار تن انگور از تاکستان‌های این شهرستان برداشت شد.  

وی افزود: انگور جزء محصولات کم توقع با فرآوری مناسب است و باغدار می‌تواند با فرآوری آن، محصول تولیدی خود را مدیریت کند و با توجه به کاهش نزولات جوی در سال‌های اخیر و اجرای برنامه‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه یکی از محصولات با نیاز آبی کم به نسبت سایر محصولات باغی است.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب با اشاره به اینکه یک هزار و ۶۰۰ هکتار از باغات شهرستان به محصول انگور اختصاص دارد، اضافه کرد: از این مقدار ۷۰ هکتار از تاکستان‌های میاندوآب بصورت ایستاده از نوع فلزی و بتونی و بقیه بصورت سنتی کشت شده است.

وی در خصوص رقام انگور کشت شده در شهرستان گفت: باغداران میاندوآبی ارقام انگور یاقوتی، عسگری، بی دانه، بی دانه قرمز، شانی، ریش بابا، کشمشی، صاحبی، فخری، نباتی، شاهانی، خلیلی، لعل حسینی، رازقی شیرازی، شست عروسان و ارقام جدید و زود رس مانند فلیم سیدلس، کندری و ترکمن در تاکستان‌های خود کشت کردند.

دیانتی ادامه داد: انگور به صورت تازه خوری، تولید سرکه، دوشاب (شیره انگور) و یا با تبدیل به انواع مختلف کشمش (تیزآبی و آفتاب خشک ) مصرف می‌شود که هر سال حدود ۱۰ درصد محصول انگور تولیدی در شهرستان به صورت تازه خوری مصرف و مابقی به صورت کشمش و سایر فرآورده‌ها به بازار عرضه می‌شود که امسال حدود چهار هزار تُن کشمش نیز تولید شد.

پرداخت زکات در آذربایجان‌غربی ۵۳ درصد افزایش یافت
مشاهده

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب یادآور شد: در شهرستان میاندوآب پنج واحد تولید کشمش و میوه خشک کنی در مجموع به ظرفیت چهار هزار تُن و یک کارگاه خانگی جهت تولید کشمش و فرآوری محصولات باغی فعال است.

لینک کوتاه : https://urmianovin.ir/?p=21491