به گزارش سرویس اجتماعی ارومیا نوین، پزشکی یکی از نخستین حوزههای علم محسوب میشود که بانوان ایرانی پس از وقوع دگرگونیهای اجتماعی در میانههای دوره قاجار به طرف آن گرایش یافتند و با حضور موثر خود، سببساز تحول چشمگیری در این عرصه شدند. به نحوی که امروزه در این عرصه به پیشرفتهای قابل ملاحظهای دست یافتند و در این عرصه خوش درخشیدند.
بانوان که این روز ها افتخارات بسیاری را برای خانواده ها و سرزمینشان کسب میکنند در گوشه ای از تاریخ به فراموشی سپرده شده اند.
پزشکی و پرستاری از آن دست شغل هایی است که اگر عاشق نباشی، کارت تمام است. در سراسر دنیا باید از بانوان با افتخار یاد کرد چرا که کم نیستند زنان شاغلی که بهترین مادران هستند و آیندگان را تربیت میکنند.
رابطه میان پرستارو پزشک با بیمار، به دلیل حساسیت این شغل در مواجهه با جان انسان، مانند روابط میان کارمند و ارباب رجوع در دیگر مشاغل نیست مخصوصا اگر ماما باشی باید حساسیت بیشتری در کارت داشته باشی.
وقتی پای درد و دل این فرشتگان زمینی می نشینیم، حرف ها و گلایه هایشان کاملاً منطقی و قابل تأمل به نظر میرسد اما حال موضوع کمی تفاوت دارد. این روزها کم لطفی ها کم نیست بسیاری با قصد و غرض نام این افراد را هر روز محو تر از دیروز میکنند.
مردم واکنش تندی اتفاقات جدید ارومیه داشته، و انتظار جوابی قانع کننده دارند اما هیچ کس جواب درستی به آن ها نمیدهد.
با تمام پیشرفتهایی که آذربایجانغربی در زمینه پزشکی و مراکز درمانی توانسته بود به دست آورد، اما جای خالی یک مرکز تخصصی ویژه زنان در این استان به چشم میخورد و همین موضوع موجب شد تا دستور ساخت بیمارستان تخصصی زنان و زایمان ارومیه، سال ۹۳ توسط استاندار وقت و بر اساس نیاز استان صادرو سال ۹۶ کلنگ ساخت این مرکز درمانی که قرار بود به پیشرفتهترین بیمارستان زنان تبدیل شود به زمین زده شد.
از همان زمان سخنان عجیبی بر سر زبانها افتاده بود که نشان از نام گذاری جانب دارانه بر روی این بیمارستان داشت. و با فرا رسیدن زمان افتتاح این پروژه به نظر میرسد این شایعات رنگ و بوی واقعیت به خود گرفته اند و مطالب انتقادی زیادی از این عملکرد رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی مبنی بر نامگذاری بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی جامع زنان به نام بیمارستان مرحومه مهزاد صدقیانی، همسر جواد آقازاده، در فضای مجازی منتشر شده است.
یکی از سوالهای پرتکرار جامعه رسانه دلایل نامگذاری این بیمارستان به نام این بانو بوده است که متاسفانه تا این لحظه علت این موضوع شفافسازی نشده و طبق بسیاری از موارد دیگر با سکوت مسئولان این موضوع در فضای مجازی به مانند گذشته شاید بهصورت مقطعی پایان یافت.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرده بود که نام مرحومه مهزاد صدقیانی برای بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی زنان توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی انتخاب شده است نه توسط دکتر آقازاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ، هرچند ابتدا از طرف وزارت نام دکتر آقازاده را برای آن انتخاب کرده بودند که با مخالفت ایشان مواجه شد.
این سخنان قابل تأمل در حالی گفته میشود که سوالات بسیاری ذهن مخاطبان را درگیر کرده است که آیا جواد آقازاده نمیتواند پیشنهاد دهنده این نام باشد؟ آیا او تلاشی برای این نام گذاری جانبدارانه نکرده است؟ یعنی این استان پزشکی برتر از مرحومه مهزاد صدقیانی ندارند که نام او بر روی سردر بیمارستان جا بگیرد؟ آیا بیمارستان با هزینه شخصی ساخته شده که نامگذاری آن سلیقهای باشد؟ اگر این موضوع قطعی شده باشد، بهتر نیست رئیس دانشگاه علوم پزشکی علت انتخاب این نام برای جهت تنویر افکار عمومی اعلام کند؟ آیا افرادی میخواهند با طرح نام بیمارستان اصل موضوع را به حاشیه بکشند؟ در پشت پرده این نامگذاری چه میگذرد؟
این اولین بار نیست که چنین موضوعی مطرح میشود، طی ماههای گذشته نیز این مسئله طرح شد که هر بار واکنش اصحاب رسانه و سکوت متولیان امر را در پی داشته است، باتوجه به حاشیههای بسیار زیادی که این نامگذاری میتواند داشته باشد بهتر است مقامات استانی بطور شفاف بیان کنند و به جای ایجاد تشنج در فضای مجازی علت چنین نامگذاری را در صورت قطعی بودن آن اعلام کنند.
با توجه به این موضوع که خطه آذربایجان شیرزنان بسیاری را پرورش داده است این نامگذاری جانب دارانه برای مردم قابل قبول نیست مردم انتظار شفاف سازی و بیان واقعیت ها را دارند.