حجتالاسلاموالمسلمین بهنام دلریش دبیر ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر استان آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرنگار ارومیا نوین، با اشاره به دستورالعملهای تدوین شده در بحث حجاب اظهار داشت: دستورالعملهای از سمت وزارت کشور در حدود یک سال گذشته در اسفند ۱۴۰۰ با همکاری استانداری به ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر استان ابلاغ شده است .
وی ادامه داد: از سمت ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر استان آذربایجانغربی در راستای ابلاغ وزارت کشوری و شاخصهای تعیین شده این دستورالعملها به تمام دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.
دلریش با اشاره به دستورالعملهای حجاب عنوان کرد: این دستورالعملها در حدود هفت مرحله در قالب قرارگاه ۲۱ تیر تدوین و ابلاغ شد، ,و ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر در حدود دومین سال متوالی است که بهطورجدی پیگیر موضوع بوده و به تبیین و ابلاغ شاخصها میپردازد.
وی گفت: ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر دستگاه به دستگاه در راستای اهداف قرارگاه نهادها را ملزم به ارزیابی باتوجهبه شاخصهای ابلاغی کرده است و در نهایت این دستگاهها با ارجاع بازرسان محسوس و نامحسوس راستیآزمایی شده و وضعیت موجود با شاخصهای تدوین شده تطبیق داده میشود.
دلریش ادامه داد: اگر دستگاهی نمره مطلوب را دریافت نکرد و ترک فعلی در دستگاه مربوطه انجام پذیرد و اهمیتی به بحث شاخصهای ابلاغی در قالب ساختار تعیین شده داده نشود به قرارگاه احضارشده و با رئیس مجموعه با وعده جبران در قالب تعهد برخورد میشود و اگر ترک فعل را قبول نکند به دستگاه قضایی ارجاع داده شده و در برابر قانون پاسخگو خواهد بود .
دبیر ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر استان آذربایجانغربی تصریح کرد: در بحث امر و به معروف و نهیازمنکر امر حجاب ابتدا از دستگاهی اجرایی که پیشانی نظام هستند شروع میکنیم، تمهیداتی رخداده شده است که در قالب قرارگاه و بهصورت چهرهبهچهره این اقدامات انجام می شود.
دلریش یادآور شد: در مجموعههای که پیشقدم موضوع بوده و تمایل نشان دادهاند کارگاههای آموزشی برگزار و مراحل آشنایی با مفاد موضوعات عفاف و حجاب تبیین شده است.
این مقام مسئول به بحث ناظر یک اشاره کرد و گفت: بحث ناظر یک که بهصورت ناظر در خیابان انجام میشود بهصورت نامحسوس تذکر داده شده و اگر تمردی ایجاد شود، در مرحله بعدی به قانون معرفی میشود در این راستا باتوجهبه مرحله تذکر ناظر در استان، خوشبختانه شاهد کاهش قابلتوجهی در بحث کشف حجاب در خودروها شدهایم.
دلریش ادامه داد: موضوع بازارچهها و مجامع عمومی و مراکز خرید بهویژه از ناحیه ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر مورد بازرسی و اهمیت قرار گرفته و بهصورت جدی پیگیر موضوع هستیم تا کمترین آسیب در این موضوع را شاهد باشیم؛ اما قبول داریم که این موضوع هر چه زودتر و سریعتر به نتیجه مثبت نمیرسد؛ اما مدیران باید کارهای فرهنگی و بازدارنده در جهت مدیریت این موضوع انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: باتوجهبه اجراییکردن این دستورالعملها به طور احتمال شاهد کم و کاستیهای در این موضوع هستیم؛ بنابراین لازم است همت عمومی در این بحث به وجود آید و قانونگذار شورایعالی فرهنگی بوده و به ۲۶ دستگاه وظیفه مشخص کرده است.
دبیر ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر استان آذربایجانغربی گفت: اگر عمل به وظایف قانونی دستگاهها در قانون حجاب انجام شود بهطورقطع یکدستی و هماهنگی در موضوع به وجود آمده و موضوع مدیریت شده پیش خواهد رفت.
دلریش تأکید کرد: همافزایی لازم بایستی در بین دستگاهها به وجود آید و اگر نقصی در بین دستگاهها ایجاد شود شاهد بروز مشکلاتی در این زمینه خواهیم.
این مقام مسئول افزود: در برابر برخی آسیبها و ترک فعلهای که در برخی دستگاهها اتفاق میافتد اعتقاد داریم یکی از راهکارها ایجاد هزینه برای مدیر و مسئول دستگاهها است که مدیر مجموعه برای خود وظیفه بداند که برای اجراییکردن قانون کوتاهی نکند.
دلریش خاطرنشان کرد: مجموعه استانداری آذربایجانغربی به تبعیت از وزارت کشور به طور جد به موضوع ورود پیدا کرده و در جایگاه نظارت بهخوبی عمل کرده است و در جلسات صیانت به طور جد پیگیر موضوع است و شخص استاندار آذربایجانغربی با اعلام و ابلاغ بیانیه به این موضوع ورود پیدا کردند و در جایگاه مطالبهگری کوتاه نیامده است.
این مقام مسئول با اشاره به تخصیص اعتبار برای برنامههای اعلامی گفت: بودجهای که در قالب عفاف حجاب باشد تعریف نشده است و اما در دستگاهها برای مسائل فرهنگی و جلوگیری از آسیبها بودجهای تعیین میشود؛ اما کوچکترین بهانهای برای این مسئله از لحاظ بودجهای بهویژه در دستگاهها قابلقبول نیست.
پایان پیام/