به گزارش ارومیا نوین، جعفر پورمختار صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت هفته امور مالیاتی، اظهار داشت: رتبه چهارم تحقق درآمدهای مالیاتی در کشور به آذربایجان غربی اختصاص یافت.
وی افزود: سازمان امور مالیاتی هدف اساسی خود را مبارزه با فرار مالیاتی قرار داده و پیشگام در فرار مالیاتی بوده که این امر موجب افزایش درآمدهای مالیاتی شده است.
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان غربی عنوان کرد: اداره ویژه مبارزه با فرارمالیاتی و پولشویی سال گذشته تشکیل شد و در راستای مبارزه با فرار مالیاتی فعالیتهای خوبی صورت گرفت
پورمختار با اشاره به موفقیتهای مالیاتی استان، گفت: در آذربایجان غربی برای اولین بار در کشور از حوزه رمزارزها و درآمدهای آن مالیات شناسایی و وصول شده است، چرا که درآمدهای حاصل از رمزارزها فابل تشخیص نیست و پروندهای به ارزش ۵۸۰ میلیارد تومان تشکیل و در مرحله و فرایند وصول قرار دارد که با مشارکت اداره کل اطلاعات بود.
وی افزود: با همکاری اداره اطلاعات و دستگاه قضایی شرکتهای صوری که اقدام به معاملات صوری و خرید و فروشهای آهنآلات قراضه را برای شرکتهای بزرگ و کارخانجات فولاد انجام میدادند و در سالهای متمادی مالیاتهای ابلاغی به مرحله وصول نرسیده بود که این افراد واقعی پشت صحنه این شرکتهای صوری شناسایی و مالیات آنها به ارزش ۷۴۰ میلیارد تومان مالیات وصول شد.
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان غربی ادامه داد: شناسایی افرادی که مالیات پرداخت میکردند، اما مالیات واقعی خود را پرداخت نمیکردند و بخش زیادی از آن پنهان بود در دستور کار همکاران قرار گرفت و نسبت به شناسایی و دریافت مالیات واقعی اقدام کردند.
پورمختار اذعان کرد: در سال ۱۴۰۰ میزان مالیات وصول ۲۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال بوده و در سال ۱۴۰۱ میزان مالیات وصول شده ۴۴ هزار میلیارد ریال بوده که ۱۲۶٫۷ درصد تحقق یافته است.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به عوارض توزیع شده به شهرداریهای استان، بیان کرد: کل عوارضی که در سال ۱۴۰۰ توزیع شده ۳۲۰ میلیارد تومان بوده است که در سال ۱۴۰۱ این مبلغ ۶۴۸٫۵ میلیارد تومان بوده است و ۱۰۰ درصد مالیات تخصیص یافته وصول شده است.
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان غربی گفت: در سه ماهه ۱۴۰۲ حدود ۳۰۰ میلیارد تومان مالیات استان توزیع شده است.
پورمختار با اشاره به خوداظهاری مودیان مالیاتی در تعیین و تشخیص مالیات، بیان کرد: در ۱۰ سال گذشته مالیات عمدتا بر اساس تخمین و برآورد از مودیان اخذ میشد، اما پس از هوشمندسازی مالیات تشخیص و تعیین مالیات هوشمندانه صورت میگیرد که افراد حقیقی تا ۳۱ خرداد و اشخاص حقوقی تا ۳۱ تیرماه فرصت دارند تا تسلیم اظهارنامه کنند.
وی ادامه داد: دو رویه برای تشخیص مالیات افراد داریم که اظهارنامه و ماده ۱۰۰ قانون بوده و پس از آن مالیات قطعی شده و اخذ میشود.
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان غربی عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۲۱ هزار و ۸۵۸ فقره اظهارنامه از مودیان دریافت کردیم که ۱۶۲ هزار و ۹۶۲ فقره در راستای فرم ماده ۱۰۰ قطعی شده و ۵۸ هزار و ۹۵۵ فقره اظهارنامه بوده است، در سال ۱۴۰۱ تقریبا ۲۷۱ هزار و ۲۹۷ فقره اظهارنامه و فرم ماده ۱۰۰ از مودیان اخذ شده که ۲۱۰ هزار و ۸۶۰ فقره قطعی شده که ۷۸ درصد در سال ۱۴۰۱ مودیان فرم ماده ۱۰۰ داده و مالیات آنها قطعی شده است.
پورمختار بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ بر اساس میزان گردش پوز و خرید و فروش ثبت شده در سامانهها و نیز گردش حسابهای تجاری اطلاعات افراد ثبت و مالیات آنها تعیین میشود.
انتهای پیام/