به گزارش ارومیه نوین، توسعه بخشهای زیرساختی از جمله برنامه های مهم دولت ها در راستای رفاه بیشتر شهروندان به شمار میرود که این مهم از ابتدای پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی نیز در دستور کار مسوولان قرار گرفت؛ این تلاش ها به خاطر نگاه ویژه به توسعه زیرساختی قدرت و قوت بیشتری گرفته که این امر سبب پیشرفت زیربناهای خدماتی در کل کشور شد.
اقدامات اساسی نیز در آذربایجان غربی در راستای توسعه زیرساخت ها از جمله گازرسانی، آبرسانی، توسعه شبکه برق، ارتقای شاخص های بخش ارتباطی و حتی اینترنت پرسرعت انجام شده که البته بخش برقرسانی یکی از پیشروترین بخشها بوده است.
حوزه توزیع برق در آذربایجانغربی نیز نظیر دیگر استانهای کشور از جمله پیشرفته ترین بخشهای زیرساختی بوده و علاوه بر برخورداری ۱۰۰ درصدی شهری، برخورداری بیش از ۹۹ درصدی روستایی نیز در این بخش وجود دارد و تنها چند روستای زیر ۱۰ خانوار در آذربایجان غربی از آن برخوردار نیستند که آنها نیز به زودی برخوردار خواهند شد.
توسعه شبکه برق در کشور از مهمترین اقدامات دولت در آن صنعت به شمار میرود مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانغربی با اشاره به هزینه قابل توجه صورت گرفته در این حوزه طی یک سال گذشته با حمایت دولت سیزدهم گفت: در این مدت یک هزار و ۷۰۵ میلیارد تومان در این استان هزینه شد.
طاهر کیامهر اظهار کرد: از این میزان یک هزار و پنج میلیارد تومان در حوزه توسعه و ۷۰۰ میلیارد تومان هم در حوزه جاری و نگهداری هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه امسال میخواهیم سه هزار کیلومتر تبدیل شبکه از مسی به خودنگهدار داشته باشیم، افزود: در استان باید هشت هزار کیلومتر شبکه تبدیل شود که امسال بخشی از آن را انجام میدهیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانغربی همچنین از برنامه ریزی در راستای تبدیل چراغهای شهری به کم مصرف خبر داد و ادامه داد: در این راستا، ۱۲ هزار و ۵۰۰ چراغ تاکنون تبدیل و ۴۸ میلیارد تومان در این خصوص هزینه شده است.کیامهر اضافه کرد: امسال نیز این روند ادامه دارد و امیدواریم بیشترین اقدام ممکن را در این خصوص داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق آذربایجان غربی گفت: روزانه یک هزار مگاوات برق در این استان مصرف میشود که در ایام پیک به یک هزار و ۴۰۰ مگاوات میرسد.وی افزود: حداکثر سهم استان در زمینه مصرف برق یکهزار و ۲۰۰ مگاوات در روز است.
طاهر کیامهر با بیان اینکه تولید و مصرف انرژی موضوعی زیست محیطی و نیازمند فرهنگسازی است، اظهار کرد: جامعه هدف آموزش و پرورش شامل جمعیت ۹۰ درصدی استان است و این موضوع بر همکاری و تعامل بیشتر بین این دو نهاد میافزاید.
وی ادامه داد: برای نظمبخشی و تسریع در انجام فعالیتها و همکاریهای متقابل تفاهمنامهای در این راستا تنظیم شده و هر هزینهای داشته باشد شرکت توزیع برق متقبل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقهای آذربایجان نیز در این رابطه، گفت: نیروگاههای تولید برق آذربایجانغربی با تولید یک هزار و ۸۵۰ مگاوات برق، سه درصد برق کشور را تولید و تامین میکنند.
رسول اسماعیل زاده با بیان لزوم توجه به اهمیت تولید برق در استانها افزود: آذربایجانغربی از استانهایی است که در حالت عادی بیش از نیاز خود تولید برق دارد.
وی مردم استان را مردمی با فرهنگ در زمینه مدیریت مصرف برق دانست و اظهار کرد: مصرف برق در استان، یک هزار و ۳۰۰ مگاوات است این در حالیست که میزان مصرف سراسر کشور بر اساس آخرین آمار، ۶۹ هزار و ۵۰۰ مگاوات ثبت شده است.
اسماعیل زاده میزان مصرف برق در این استان را ۲ درصد مصرف کل کشور عنوان کرد و ادامه داد: هم اکنون سرانه مصرف برق کشور هشت هزار و ۸۸۸ مگاوات است.
مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقه ای آذربایجان گفت: مابقی برق تولیدی در آذربایجان غربی از طریق شبکههای انتقال سراسری به دیگر استان های کشور انتقال مییابد تا دیگر هموطنان کشورمان از نعمت برق بی بهره نمانند.
اسماعیل زاده با اشاره به وجود دو پست ۴۰۰ کیلوواتی برق در آذربایجان غربی یادآور شد: یکی از این پستها در خوی و دیگری در ارومیه است که با افتتاح قسمتی از نیروگاه تبریز، نیروگاه خوی، نیروگاه ارومیه و نیروگاه سهند، خط خوی و ارومیه با ۱۵ هزار میلیار ریال اعتبار راهاندازی شده است.
وی با بیان اهمیت طرح رینک ۴۰۰ کیلو واتی اضافه کرد: با افتتاح این طرح از حبس تولید جلوگیری شده و ارتباط هاب انرژی شمال غرب کشور به جنوب کشور برقرار میشود که از این لحاظ در منطقه اطمینان برق به حد لازم میرسد.