• امروز : شنبه, ۲۲ دی , ۱۴۰۳

کاهش تولید زردآلو در سال جاری به دلیل سرمازدگی

  • کد خبر : 4263
  • ۰۹ تیر ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۳
کاهش تولید زردآلو در سال جاری به دلیل سرمازدگی

با توجه به شرایط آب و هوایی بهار امسال و سرمازدگی محصول زردالو در هنگام گل دهی در تعدادی از شهرستان های استان میزان تولید این محصول نسبت به سال گذشته تا حدودی کاهش یافته است.

به گزارش سرویس اقتصادی ارومیانوین، زردآلو از جمله محصولات کشاورزی هسته دار است که هم به صورت تازه خوری در بازارهای جهانی عرضه می شود و هم به صورت خشک شده و به اصطلاح در قالب «قیسی» هواداران خاص خود را دارا است.

ایران نیز از جمله کشورهای تولید کننده این محصول است به طوری که بر اساس داده های جهانی منتشر شده در سال زراعی ۲۰۱۹-۲۰۲۰ کشور ایران با تولیدی بالغ بر ۳۰۶ هزار تن به عنوان سومین تولیدکننده زردآلو در جهان شناخته شده است.

این در حالی است که کشور ترکیه در همین زمان با تولیدی به میزان ۷۳۰ هزار تن جایگاه اول دنیا را از آن خود کرده است و ازبکستان نیز با تولیدی بالغ بر ۶۶۲ هزار تن دومین تولیدکننده جهانی زردآلو در دنیا محسوب می شود.

آذربایجان غربی به عنوان قطب کشاورزی کشور، سومین استان کشور در تولید میوه های هسته دار و هفتمین استان تولید کننده زردآلو است که صادرات خوبی از این محصول را به کشورهای اروپایی و نیز کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد اما برخی مشکلات کشاورزان مانع از توجه ویژه به این حوزه شده است.

برداشت زردآلو از باغات آذربایجان غربی آغاز شد

جعفر وحدت، سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: برداشت زردآلو از باغات آذربایجان غربی آغاز شد که پیش بینی می شود حدود ۳۳ هزار و ۵۰۰ تن زردآلو از باغات استان برداشت شود.

وی در گفت و گو با خبرنگاران، اظهار داشت: با توجه به شرایط آب و هوایی بهار امسال و سرمازدگی محصول زردالو در هنگام گل دهی در تعدادی از شهرستان های استان میزان تولید این محصول نسبت به سال گذشته تا حدودی کاهش یافته است.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی سطح زیر کشت باغات بارور این محصول در استان را بیش از ۳ هزار و ۹۰۰ هکتار عنوان کرد و افزود :۷۰درصد از محصول تولید شده به صورت تازه خوری مصرف شده و ۳۰ درصد در صنایع تبدیلی و به صورت خشکبار استفاده می‌شود.

زردآلوی «عسگرآباد» بهترین زردآلوی آذربایجان غربی

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی،اضافه کرد: ارقام بومی عسگر آباد، اردوباد، شاهرودی، نصیری، تبرزه، شکر پاره و سفید ارومیه جزو ارقام زردآلوهای موجود در باغ‌های آذربایجان‌غربی است و در این میان زردآلوی عسگرآباد بهترین رقم زردآلوی استان است.

وحدت با اشاره به اینکه بخش اعظمی از این محصول در شهرهای ارومیه، ماکو ، خوی، سلماس و شاهین دژ تولید می‌شود، بیان کرد: بخشی از محصول نیز به صورت تازه خوری و خشکبار به سایر استان‌های کشور و کشورهای همسایه صادر می‌شود.

زردآلوی تولیدی استان به دلیل تلاش تولیدکنندگان برای تولید ارگانیک محصول و استفاده نکردن باغداران از انواع کودها و سموم شیمیایی از رنگ و طعم خاصی برخوردار بوده و همواره مورد توجه خریداران است.

نبود صنایع تکمیلی و تبدیلی محصولات را به ضایعات تبدیل می کند

نسرین رضائی، کارشناس کشاورزی در گفت و گو با خبرنگاران، یکی از مشکلات اساسی کشاورزان استان را عدم وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی در این بخش عنوان کرد و گفت: با وجود تولید سالانه صدها تن انواع محصولات کشاورزی در آذربایجان غربی، بخش زیادی از آن به دلیل نبود صنایع تبدیلی از بین می رود.

وی با تاکید بر اینکه این مسئله نقش به سزایی در درآمدزایی روستائیان دارد، افزود: بالاترین ضایعات میوه در آذربایجان غربی به عنوان قطب کشاورزی، به دلیل نبود صنایع تبدیلی بوده و این مسئله امری تاسف بار است.

کارشناس کشاورزی با بیان اینکه مهمترین ضرر این امر متوجه کشاورزان است، گفت: کشاورزی که طی سال زراعی با صرف هزینه هایی اعم از کاشت و نگهداری و برداشت محصول با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کند، زمانی که باید درآمد خود را از زحمات حاصله اش بردارد، متوجه می شود سود چندانی نکرده و موجب ناامیدی می شود.

رضائی بیان کرد: توجه به این مسئله لازم است که هر کشاورز، بخشی از سرمایه خود را به امور تبدیل، بسته ‌بندی و سایر اعمال پس از برداشت اختصاص دهد تا بتواند میزان این ضایعات را کاهش داده و توانمندی خود را در استفاده از محصولات افزایش دهد.

وی، افزود: تکمیل این صنایع به طور قطع، باعث افزایش درآمد خانوارهای روستایی و کشاورزان خواهد شد که در تداوم زندگی روستایی و عدم مهاجرت از روستا به شهرها تاثیر به سزایی دارد.

کارشناس کشاورزی معتقد است که با توجه به اهمیت این موضوع، مسئولان می بایست با حمایت از پتانسیل های بخش خصوصی در ایجاد این صنایع بکوشند و ضمن رونق بخشی به اقتصاد منطقه از هدر رفتن حجم بالای این محصولات تلاش کنند.

بیمه، مشکل اصلی باغداران و کشاورزان

عسگر ولی زاده، کشاورز ارومیه ای یکی از کشاورزان روستای دستجرد بخش انزل ارومیه است که در گفت و گو با خبرنگار اروم نیوز، اظهار کرد: بیمه محصولات کشاورزی، مهم ترین مشکل کشاورزان و باغداران است.

وی با اشاره به عدم پرداخت مناسب بیمه گفت: اشخاص و گروه های مختلف در صورت وقوع حادثه ده ها برابر مبلغ حادثه را دریافت می کنند و این در حالی است که در بخش بیمه کشاورزی، باغداران و کشاورزان مبالغ کمی دریافت می کنند که ارقامی بسیار خرد در قبال خسارات وارد شده به باغات است.

کشاورز ارومیه ای اذعان کرد: در بخش آبیاری قطره ای نیز که مورد تأکید تمامی مسئولان است، یارانه های پرداختی دولت در این بخش کافی نبوده و لازم است تا حمایت های ویژه ای از کشاورزان در راستای جلوگیری از هدررفت آب و مصرف بهینه آب در کشاورزی شود.

لینک کوتاه : https://urmianovin.ir/?p=4263

اخبار مرتبط