به گزارش سرویس اقتصادی ارومیا نوین، رسول جلیلی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، با اشاره به آغاز برداشت انگور از باغهای این استان گفت: پیشبینی میشود میزان تولید انگور از باغهای استان ۱۳ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته باشد.
وی افزود: سطح زیرکشت باغات انگور استان ۲۱ هزار و ۸۰۸ هکتار، و شهرستان ارومیه رتبه اول را از نظر سطح زیر کشت این محصول دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی بیان کرد: باغات بارور انگور استان ۲۰ هزار و۷۹۵ هکتار، و به ۲ صورت دیم و آبی هستند و از مجموع ۲۶۵ هزار تن انگور تولیدی در استان، ۲۴۴ هزار و ۶۰۱ تن به صورت ابی و بقیه به صورت دیم برداشت میشود.
جلیلی اظهار کرد: شهرهای عمده تولید کننده نیز ارومیه، میاندواب، نقده، سردشت، پیرانشهر، مهاباد، اشنویه و شاهیندژ است وعمده باغات دیم انگور در شهرستانهای سردشت و پیرانشهر قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه بخشی از انگور تولیدی استان سالانه به کشورهای همسایه صادر میشود، خاطر نشان کرد: عمدتا بیش از ۳۰ رقم انگور در استان تولید میشود که از جمله آنها میتوان به سفید کشمشی، قرمز کشمشی، تبرزه سفید و قرمز، ریش بابا، حسینی، خلیلی، لعل بیدانه و قزل اوزوم اشاره کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی اعلام کرد: به تازگی ارقام خارجی از جمله فلیم، ترکمن و سایر ارقام در برخی نقاط در حال توسعه است.
جلیلی با اشاره به اینکه از برگ مو و هسته این میوه بهشتی برای تهیه غذا و روغن گیری استفاده میشود، گفت: انگور به صورت دوشاب (شیره)، کشمش، سبزه، آبمیوه، سرکه و غوره در صنایع تبدیلی مورد مصرف قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: زمان برداشت انگور از برحسب ارقام و مناطق استان از اوایل شهریور ماه تا اواخر مهرماه است.
جلیلی ادامه داد: از کل محصول تولیدی ۶۰ درصد به صورت تازه خوری در استان و سایر نقاط کشور مصرف شده، مقداری نیز صادر شده و بقیه در صنایع تبدیلی به صورت آب میوه، کشمش و شیره انگور فراوری میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی تاکید کرد : طرح فراز ( ایستاده ) باغات انگور عمدتا در شهرستانهای ارومیه ، میاندوآب و نقده توسعه یافته است و حدود ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات استان را شامل میشود.