به گزارش سرویس اقتصادی ارومیانوین، محمد باقر قریشی، مدیر کل شیلات و آبزیان آذربایجان غربی در گفت وگو با خبرنگاران افزود: با توجه به کاهش آب ورودی به دریاچه ارومیه و عدم جایگزینی آب تبخیر شده، شوری آب دریاچه به حد بالاتر از دامنه تحمل آرتمیا رسیده و درنتیجه توده زنده آرتمیا از دریاچه ارومیه حذف شده است.
وی بیان کرد: فقط سیست و تخم آرتمیا در بستر دریاچه ارومیه وجود دارد که در صورت افزایش آب ورودی و کاهش شوری آن تخم ها تفریخ شده و تولید آرتمیای زنده آغاز خواهد شد.
مدیر کل شیلات و آبزیان آذربایجان غربی عنوان کرد: با توجه به کاربردهای گسترده از آرتمیا در عرصه های مختلف از جمله در پرورش برخی گونه های ارزشمند آبزی استفاده می شود که با راه اندازی کامل مجتمع تولید آرتمیا در استان در آینده نزدیک، بخشی از نیاز داخلی کشور تامین خواهد شد.
قریشی افزود: اگر واحدهای تولید گسترش یابد، امکان صادرات این محصول و ارز آوری برای کشور فراهم خواهد شد هرچند اکنون نیز این محصول بازار خوبی در خارج از کشور دارد.
وی با تاکید به این موضوع که نیاز داخلی کشور به آرتمیا به خصوص سیست آرتمیا به طور عمده از خارج کشور تامین و سعی می شود بخشی از آن در داخل و در آذربایجان غربی تولید شود، ادامه داد: نیاز کشور به سیست آرتمیا حدود ۵۰تُن است که کمتر از ۵ درصد آن در داخل کشور تولید می شود.
مدیر کل شیلات و آبزیان آذربایجان غربی با اشاره به این موضوع که هم اکنون تنها یک مجتمع تولید آرتمیا در منطقه دشت فسندوز میاندوآب در حال فعالیت است، افزود: این مجتمع با مساحت ۲۰۰۰هکتار بصورت فازبندی وارد بهره برداری برای تولید آرتمیا و محصولات آن می شود و فاز اول آن با مساحت ۷۰هکتار در حال تولید آرتمیا است.
قریشی تصریح کرد: ظرفیت تولید در شرایط عادی در هر هکتار یک تُن بیومس آرتمیا و ۱۰۰کیلو گرم سیست یا تخم آرتمیا است.
مدیر کل شیلات و آبزیان آذربایجان غربی خاطر نشان کرد که توسعه پرورش آرتمیا نیازمند صدور مجوز برداشت آب از منابع غیر متعارف از طرف سازمان آب و تعامل ارگانهای ذیربط است.