به گزارش سرویس اجتماعی ارومیانوین، ارسلان شکری صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه هم اکنون تعداد دو هزار و ۷۰۰ راننده باری دارای کارت هوشمند در استان در حال خدمت هستند اظهار داشت: همچنین ۱۵ هزار و ۸۰۰ وانتبار دارای کارت هوشمند در سراسر آذربایجانغربی وجود دارد و در مجموع نیز افراد تحت تکفل رانندگانی که از حمل و نقل ارتزاق میکنند ۸۰ هزار نفر است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانغربی در ادامه با اشاره به اینکه طول راههای استان ۱۲ هزار و ۶۶۱ کیلومتر است بیان کرد: این راهها شامل ۹۵۶ کیلومتر راه اصلی و بزرگراه، دو هزار و ۲۳۳ کیلومتر راه فرعی و هشت هزار کیلومتر راه روستایی است.
وی افزود: هماکنون از هشت هزار کیلومتر راه روستایی در آذربایجانغربی، چهار هزار و ۳۰۰ کیلومتر آسفالت شده و بقیه آن به صورت شوسه و خاکی است.
شکری تصریح کرد: همچنین ۲۶٫۴۸ درصد صادرات زمینی نیز از مرزهای بینالمللی استان انجام میشود و نیز سالانه ۹۰۰ تا یک و نیم میلیون ترانزیت کالا از آذربایجانغربی عبور میکند که این خود برای استان درآمدزایی به همراه دارد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانغربی در ادامه با اشاره به انجام ۶۸٫۴ درصد واردات زمینی از پنج مرز رسمی و بینالمللی آذربایجانغربی، اظهار داشت: مرز کیله سردشت از سوی جمهوری اسلامی ایران به عنوان مرز رسمی شناخته شده و از سوی اقلیم کردستان عراق نیز مورد تایید است اما باید به تایید دولت مرکزی این کشور نیز برسد و پیگیر این موضوع هستیم.
وی به سن ناوگان حمل و نقل در استان اشاره کرد و گفت: میانگین ماشینهای باری نزدیک ۱۶ سال در حالی که متوسط کشوری آن ۱۹ سال بوده و متوسط سن خودروهای سواری ۱۲٫۲۶ سال در حالی که متوسط آن ۱۱٫۳ سال بوده است.
شکری با اشاره به اینکه سالانه ۱۲٫۵ میلیون تن کالا در استان حمل میشود تصریح کرد: حجم صادرات نیز یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن و حجم واردات یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن بوده است و ۱۷ میلیون تن نیز ظرفیت جا به جایی کالا در آذربایجانغربی وجود دارد.
وی در ادامه اظهار داشت: سالانه تعداد چهار و نیم تا پنج میلیون مسافر در استان از طریق پایانههای مسافری در داخل استان جا به جا میشوند.
وی با اشاره به اینکه هماکنون ۳۴ شرکت بینالمللی کالا در استان وجود دارد افزود: آذربایجانغربی پس از شهرهای تهران و تبریز در رده سوم قرار دارد و از سوی دیگر هشت شرکت بینالمللی و ۱۳ شعبه بینالمللی مسافری در استان فعال است.
شکری در ادامه با اشاره به پایانه مرزی رازی خوی اظهار داشت: تاکنون ۲۲۰ میلیارد تومان برای این پایانه ۱۰ هزار هکتاری هزینه شده و ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و درصدد بهرهبرداری از سالن مسافری و تجاری آن در دهه فجر امسال هستیم.
وی در ادامه با اشاره به آمار کامیونهای خروجی از کشور در سال جاری بیان کرد: امسال ۲۵۵ هزار و ۹۰۰ کامیون از استان خارج شده که نسبت به مشابه سال گذشته ۸۰ درصد افزایش را دارد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانغربی از افزایش تلفات جادهای خبر داد و تصریح کرد: در هشت ماهه سال گذشته ۲۴۸ نفر و امسال ۲۸۲ نفر در جادههای استان جان باختهاند که افزایش ۱۴ درصدی را نشان میدهد.
وی ادامه داد: امسال تردد داخل استانی ۹ درصد و خارج از استان چهاردرصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به اینکه طرح جامع پایانه مرزی سرو ارومیه تکمیل میشود تصریح کرد: از سوی دیگر در مرز کیله سردشت نیز به دنبال تملک اراضی بوده که مطالعات آن انجام شود.