به گزارش سرویس اجتماعی ارومیانوین، یاسر رهبردین با اشاره به لایروبی ۹ رودخانه منتهی به دریاچه ارومیه اظهار داشت: در این راستا تاکنون ۱۲۸ کیلومتر رودخانه و ۲۹۰ کیلومتر انهار منتهی به دریاچه ارومیه و در مجموع ۴۱۸ کیلومتر انهار و رودخانه لایروبی شده است.
وی با اشاره به احداث سازههای جدید در حوزه سردهنهسازی بیان کرد: این اقدامات باعث شد که ۹۹ درصد آب در مواقع بارش باران مدیریت شده و به سمت دریاچه هدایت شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی با اشاره به تعادلبخشی به اکیپهای گشت و بازرسی گفت: تا چند سال گذشته دستگاههای حفاری غیرمجاز تردد کرده و اقدام به احداث چاه میکردند اما هم اکنون به علت گشت و بازرسی و همچنین افزایش هزینه جرم، این حفاری غیرمجاز کاهش بسیاری یافته است.
وی در ادامه با اشاره به رهاسازی آب از پشت سدهای استان بیان کرد: در زمانهایی که نزولات جوی مطلوب بود رهاسازی اتفاق افتاد اما در فصل آبی گذشته، یعنی از فروردین تا پایان شهریورماه امسال، ورودی سدها نزدیک به ۷۲ درصد کاهش داشته چون ذخیره برفی نیز ۵۰ درصد کاهش یافته بود.
رهبردین افزود: بنابراین اولویت بر تامین آب شرب گذشته شده و نتیجه این شد که در سایر استانها به سبب آب شرب دچار مشکلات بسیاری شدند اما در آذربایجان غربی مشکل خاصی به وجود نیامد.
وی با اشاره به اینکه امسال به کشاورزان آب پاییزه واگذار نشده است بیان کرد: در منطقه زرینهرود از ۱۰ تیر تاکنون هیچ آبی به کشاورزان داده نشده چون از لحاظ آبی مشکلاتی وجود داشته است.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای آذربایجان غربی با اشاره به اینکه هفت سد در حوضه آبریز دریاچه ارومیه وجود دارد افزود: ظرفیت این سدها یک میلیارد و ۴۶۵ میلیون مترمربع است و از این سدها، سد شهید کاظمی بوکان و مهاباد از سال ۱۳۵۰ در مدار بهرهبرداری هستند.
وی اظهار داشت: ظرفیت این سدها ۹۱۰ میلیون مترمکعب معادل ۶۵ درصد ظرفیت حجم آبی سدها بوده است و اگر این سدها باعث خشکی دریاچه شده باشند نباید در دهه ۷۰ شاهد پیشرفت دریاچه میبودیم.