• امروز : یکشنبه, ۲۹ تیر , ۱۴۰۴
شاید برای شما هم اتفاق بیوفتد؛

جولان آلودگی در یک بیمارستان خصوصی ارومیه/ آیا بهداشت و درمان پاسخگو خواهد بود؟

  • کد خبر : 8716
  • 20 فروردین 1401 - 18:04
جولان آلودگی در یک بیمارستان خصوصی ارومیه/ آیا بهداشت و درمان پاسخگو خواهد بود؟
شواهد حاکی از آن است که سالانه تعدادی از مردم با ابتلا به عفونت قارچی در بیمارستان ها، به مشکلات زیادی از جمله از دست دادن بینایی خود برخورد کرده اند.

به گزارش ارومیانوین،

سکانس اول:
عفونت قارچی چشم تقریباً عفونت نادری است و عملاً به ندرت اتفاق می افتد. بسیاری از متخصصان بر این باورند که رخ دادن عفونت قارچی بخصوص در اندام حساسی مانند چشم بستگی به اتفاقات زمینه ساز آن دارد که عفونت و یا همان قارچ را وارد بدن کند. بنا بر این استفاده از وسایل آلوده و یا داروهای ضعیف کننده سیستم ایمنی احتمال ابتلا به عفونت چشمی را چند برابر می کند.


سکانس دوم:
منوچهر.م در آبان ماه به علت سنگ کلیه به یک بیمارستان خصوصی مشهور در ارومیه مراجعه می کند و مقرر می شود تا وی برای انجام عمل سنگ شکنی در همان بیمارستان بستری شده و به اتاق عمل برود. یک هفته پس از این عمل، بعلت درد چشم و تاری دید و دیدن لکه های سیاه به چشم پزشک مراجعه می کند و نهایتاً توسط یک پزشک متخصص به بیمارستان فارابی تهران ارجاع داده می شود که پزشک معالج وی در بیمارستان فارابی به عفونت قارچی چشم (کاندیدا) را تشخیص داده و سریعاً وی را به اتاق عمل ارجاع می دهد.
منوچهر می گوید: به مدت ۵ هفته است که برای درمان عفونت چشمم هر هفته آمپول بسیار کم یاب و گران آمفوتریسین بی تزریق می شود و در کنار آن قرص های خوراکی کمیاب نیز از موارد درمان است ولی بنا به نظر پزشک متخصص این درمان همچنان ادامه خواهد داشت.
وی می افزاید: یک پزشک متخصص عفونی اذعان داشت که احتمالاً علت ابتلا به دخالت دست یا ورود اشیاء و آلوده به داخل خون و کلیه است.
منوچهر می گوید: در بیمارستان فهمیدم که من اولین نفر نیستم که از ارومیه و با این مشکل به بیمارستان فارابی مراجعه کرده ام.

دما ی هوا در استان به منفی ۶ درجه رسید
مشاهده


سکانس سوم:
اکبر.ص متولد سال ۵۸ است. وی بنا به توصیه پزشک متخصص کلیه برای عمل سنگ کلیه در این بیمارستان خصوصی بستری می شود و همزمان با او شخص دیگری نیز بابت عمل کلیه در اتاق عمل این بیمارستان حضور می یابد.
اکبر می گوید: من و بهنام.ب در تیرماه ۱۴۰۰ هر دو با هم به اتاق عمل رفتیم یک مدت تقریباً چند هفته ای پس از عمل متوجه شدم یکی از چشم های دچار تاری دید شده است. در ارومیه به چشم پزشکان مختلفی مراجعه کردم و تشخیص های متفاوتی داشتند نهایتاً مجبور شدم به تبریز مراجعه کنم که آن جا هم فوراً من را به بیمارستان فارابی تهران ارجاع دادند.
وی می افزاید: در بیمارستان با توجه به آزمایشات و بستری فوری متوجه شدیم چشمم به عفونت قارچی مبتلا شده است. عفونتی که خیلی نادر اتفاق می افتد. از تیرماه تا کنون (دی ۱۴۰۰) هر هفته برای تزریق آمپول آمفوتریسین به داخل چشم به تهران می آیم و هنوز اثر مثبتی در چشمم اتفاق نیفتاده است.
اکبر با ناراحتی بیان می کند: کارم را از دست داده ام و تا کنون نزدیک به ۸۰ میلیون تومان هزینه کرده ام و این غیر از هزینه داروهایی است که در ارومیه پیدا نمی شود و با قیمت بسیاری بالایی از داروخانه های تهران پیدا می کنم.
اکبر به نکته بسیار قابل توجهی اشاره می کند و می گوید: بهنام.ب (همان فردی که با اکبر همزمان به اتاق عمل مراجعه کرده است) نیز به عفونت قارچی چشم مبتلا شده و متاسفانه به علت دیر تشخیص دادن مسئله یکی از چشمانش را از دست داده است.

تداوم هوای گرم در آذربایجان‌غربی
مشاهده


سکانس چهارم:
شواهد حاکی از آن است که یک بیماری بسیار نادر در طول یک مدت زمان کوتاه برای ۳ نفر و در یک بیمارستان خاص اتفاق افتاده است و در کنار هم قرار دادن این اتفاقات نشان می دهد حتما مشکلی در جایی رخ داده که همزمان با عمل سنگ کلیه چشمان این ۳ نفر به عفونت قارچی مبتلا شده است.
یک پزشک متخصص عفونی در این باره می گوید: همزمانی و حضور این ۳ نفر بدلیل عمل کلیه توسط پزشکان مختلف و در یک بیمارستان خاص ماجرا را بغرنج می کند و باید توسط مسئولین ذیربط مورد بررسی قرار گیرد.
پزشک متخصص عفونی دیگری در گفتگو با خبرنگار ما اذعان می دارد: این اتفاق بسیار نادر است. هاگ قارچ ها در بدن انسان ها وجود دارند و عمدتاً توسط سیستم ایمنی بدن نابود می شوند. ابتلا به چنین بیماری هایی بیشتر به دلیل دستکاری های خارجی بدن و یا تضعیف سیستم ایمنی صورت می گیرد. ممکن است استفاده از وسایل آلوده نیز منجر به وقوع چنین بیماری نادری شود چرا که میکروب را مستقیماً وارد جریان خون می کند.
یک متخصص علوم آزمایشگاهی نیز در این باره معتقد است: محیط آلوده اتاق عمل و استفاده از ابزار آلوده می تواند منجر به بروز چنین بیماری هایی شود و مراتب نیازمند بررسی دقیق تر است چرا که عفونت قارچی با این شدت به سادگی در بدن بوجود نمی آید و باید دلیل متقنی برای آن باشد.


سکانس پایانی :
شواهد حاکی از آن است که احتمالا چند نفر دیگر نیز به همین دلیل در همان بیمارستان به این مشکل برخورد کرده اند و با دلائلی تحت عنوان ابتلا به کرونا یا قارچ سیاه این مسئله را نادیده گرفته و چشمان خود را از دست داده اند.
به نظر می رسد دادستانی به عنوان مدعی العموم، دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی و شرکت های بیمه به دلیل پرداخت هزینه های هنگفت این بیماران باید نسبت به بررسی این موضوع بپردازند تا اعتماد مردم ارومیه نسبت به ساختار بهداشت و درمان خدشه دار نشده و عملاً هزینه های هنگفتی به علت سهل انگاری احتمالی مدیران بیمارستان مذکور به مردم تحمیل نشود.
باید منتظر ماند و دید که مسئولین امر چه پاسخی به این مسئله خواهند داد.

در استان ماهانه ۴.۴ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام می شود
مشاهده
لینک کوتاه : https://urmianovin.ir/?p=8716
  • نویسنده : نعیمه فطانتا